Klassiekers

Klassiekers

Klassiekers

Mede door de interesse in techniek en passie voor het vak zijn wij als bedrijf rond de eeuwwisseling voorzichtig gestart met het repareren en onderhouden van young/oldtimers.

Waren het in het begin nog eigen auto’s en young/oldtimers van bestaande klanten. Al snel ging het rond dat er in Posterholt mensen werken met kennis, gevoel en respect voor de oudere technieken.

In het verleden was het vaak een probleem aan de juiste gegevens en materialen te komen, tegenwoordig ligt ons netwerk over de gehele wereld, mede door internet, maar zeker door productkennis en ervaring.

Trefwoorden hier in zijn onder andere Bosch, Lucas, Ducellier, Magneti Marelli, ATE, Girling, Ferodo, Hella, Paris Rhone, Sachs, LUK, Motul, AC Delco, Weber, SU, Solex…

Verder helpt het natuurlijk als je weet welke automobielfabrikanten en toeleveringsbedrijven in het verleden samenwerkten. Veelal kunnen delen per merk gewisseld worden.

Werkwijze

Voor ons is de “intake” het belangrijkste bij een reparatie of onderhoud. Dit wil zeggen dat wij de complete conditie van de auto beoordelen alvorens te beginnen aan reparatie en onderhoud. Wij maken een voorstel voor u waarin wij u 3 opties aanbieden per punt:

  1. Punten die direct noodzakelijk zijn om aan te pakken.
  2. Punten die worden aanbevolen voor de nabije toekomst betreffende veiligheid en behoud van de klassieker.
  3. Cosmetische zaken.

U kunt dus zelf kiezen wat u wilt laten uitvoeren aan uw Young- of Oldtimer, per direct of op langere termijn. Op deze manier bent u geheel op de hoogte van de staat van uw klassieker en worden onplezierige verrassingen in de toekomst zoveel mogelijk uitgesloten.

Reparatie

Op het moment dat wij met u de reparatie zijn overeengekomen gaan wij, indien nodig, op zoek naar de onderdelen. Daarna, als de onderdelen compleet aanwezig zijn, wordt een afspraak gemaakt en de young/oldtimer ingepland in de werkplaats.

Ons streven is dat de auto niet onnodig lang een werkplek bezet en er één persoon aan uw auto werkt. Tijdvulling door young/oldtimers komt bij ons niet ter sprake. We doen het goed, of niet.

Tevens staat uw auto altijd binnen. Of in de werkplaats, of in de showroom. Brengen en ophalen kan altijd in overleg, rekening houdende met tijd en weer.

Een kleine impressie...

Nash, A Ford, Sunbeam, Borgward, Panther, Triumph, Chevrolet, Buick, Fiat, Dauphine, Volkswagen, Mercedes, Opel, Armstrong Siddeley, Austin, Porsche, MG, Jaguar… Van Alfa tot Zastava. U bent welkom.

Verkoop en bemiddeling

Voortdurend hebben wij oldtimers in de verkoop. Ons aanbod kunt u vinden op onze Bosch Car Service site: onder “Occasions“.

Ook is het mogelijk uw auto te verkopen via een zogenaamde consignatieverkoop. Neem voor de voorwaarden contact op.

Heeft u zelf een auto op het oog maar mist u de kennis of het vertrouwen, dan willen wij u graag helpen d.m.v. een oldtimer aankoopkeuring (€ 55,-).